Klimachallenge!
Kan du klare dig uden okse- og svinekød i 14 dage?
vi har valgt denne her challenge fordi vi tror det er en god måde at udfordre os selv
Carl, Hans, Albert, Frederik
Vores challenge går ud på at vi ikke må spise okse- og grisekød i 14 dag fordi at de typer kød der udleder mest co2 under produktion af kødet og opdrætning af dyrene.
Vi gjorde det for at teste hvor hårdt der er at holde sig fra grise- og oksekød i 14 dage. Vi gjorde det også lidt for at se hvor meget co2 vi kunne skåne jorden for.
Selvom vi godt kan lide en god bøf, så tænker vi at det er federe at udlede mindre co2 og at hjælpe klimaet!
Selvom det kan virke hårdt, ville virkelig hjælpe klimaet vis alle bare spiste lidt mindre oksekød.
Fakta
- Oksekød har et CO2-udslip på 1,39 kilo pr. 100 gram færdigt oksekød.
- Den danske svineproduktion udleder 6,1 millioner tons CO2-ækvivalenter om året,
Kylling er bedre end bacon.



Aller først skulle vi vælge en Klimachallenge. Vi ville have noget svært, som ville føles godt at overleve 2 uger igennem. I begyndelsen tænkte vi at være vegetarer, men vi ændrede det til at vi kun måtte spise kylling og fisk. Hans tænkte at han var en lidt hårdere hund (det var han sku ikke,) så han blev helt vegetar i de to uger.
Vi håbede at hvis man stoppede med at spise ko og gris, som er de mest co2 udeledende kødtyper, så kunne man reducere forureningen der kommer fra den massive kødindustri.
Vi holdt vores Klimachallenge, undtagen til et LAN, men ellers holdte vi den!
Nyhedsbrev
Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 26
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29
Lommefilm Aarhus
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23