Del 3

Del 3

STEM

Vores Smarte Hverdag tager sit afsæt i STEM-fagene. STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics og det er allesammen fag og emner I måske allerede er stødt på eller vil støde på, i løbet af jeres skoletid.

Det er blandt andet nogle af kompetencerne fra STEM-fagene I bruger i Vores Smarte Hverdag. Og det er også nogle af de kompetencer der er brug for, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling.I hvilke fag og projekter har I tidligere brugt STEM-fagene?

Teknologi

De løsninger og opfindelser I skal komme på i Vores Smarte Hverdag skal være teknologiske løsninger. Teknologi har i høj grad været med til at sikre den levestandard vi har i dag. Og teknologi skal i høj grad også være med til at løse vores fælles problemer med klimaforandringer.

Teknologi er i dag overalt. Også i jeres liv. Fra I står op om morgen, til I går i seng om aftenen, er I omgivet af teknologi. F.eks. indeholder jeres mobil et væld af teknologier, som dygtige folk har udviklet. I kan ringe, gå på internettet, tage billeder, høre musik og meget andet.
Snak sammen om hvordan teknologiske løsninger allerede i dag hjælper klimaet. Hvilke teknologiske løsninger som I bruger I jeres hverdag hjælper jer eks. med at mindske madspild? Gør jer bedre til at genbruge? Og hjælper med at reducere jeres affald?


Bæredygtige rollemodeller

Hvordan kan man beskæftige sig med STEM, teknologi og bæredygtighed i sit arbejdsliv?
Maria er ved at uddanne sig til energiingeniør og drømmer om, at bidrage til løsninger, der eliminerer fossile brændstoffer som benzin og olie. Anders er uddannet klejnsmed og arbejder i dag på en brintfabrik med at omdanne overskydende strøm fra vindmøller til brint. Dem kan du møde i to korte film herunder.

I hvilke job forestiller I jer, at I kan arbejde med bæredygtighed i fremtiden?

Nyhedsbrev

Lommefilm Kbh.
Vesterbrogade 95H
1620 København V
Kasper B. Olesen
kasper@lommefilm.dk
+45 61 70 00 29

 

Se privatlivspolitik

Lommefilm Aarhus
Ny Banegårdsgade 55, 5. sal
8000 Aarhus C
Martin Spenner
martin@lommefilm.dk
+45 42 80 00 23

Følg os på