Skip to main content Skip to footer

Del 2 - Vores håb og drømme

Hvilke drømme og håb har de unge i Libanon og Sydsudan? Og er der artikler i FNs Børnekonvention, som vi herhjemme tager for givet, som man ikke kan tage for givet i Libanon og Sydsudan? Hvordan præger de landes situation de håb og drømme for de børn på flugt, som opholder sig her? Er der noget, der overrasker jer?

Del 2 - Vores håb og drømme (06.56 min)
Se præsentationsfilmen - og snak bagefter om forskelle og ligheder mellem jeres drømme og de drømme de unge i har mødt i de små film har. Snak også med udgangspunkt i børnerettighedskonventionen, som I har fået udleveret af jeres lærer, om der er ting vi i Danmark tager for givet - som unge i Libanon og Sydsudan ikke på samme måde, kan tage for givet. Og om der er rettigheder, de unge i filmene får krænket?

I præsentationsfilmen ovenfor vises en film lavet på den libanesiske workshop og en fra den sydsudanesiske workshop. Se de resterende film fra de to workshops under Se film sektionen på kampagnekanalens forside. Til præsentationen hører også et arbejdsark til download. Det kan hentes her. Samtlige ark til download for alle fire opgaver ligger også under menupunktet Til læreren.

Når I har talt om forskelle og ligheder - og om hvilke børnerettigheder, der er på spil i de film, I har set, skal I gå videre til del 3 der handler om tryghed for alle.